Turizm ve Otel İşletmeciliği

Öğr.Gör. Ebru Kadriye ÖZ 49 ebruoz@akdeniz.edu.tr
Öğr. Gör. Osman Can KURT - cankurt@akdeniz.edu.tr

Programın Tanımı ve Amacı
Hizmet sektörü içerisinde önemli bir yere sahip olan turizm sektörü ülkemizde her geçen gün daha da büyümekte ve ülkemiz ekonomisi için önemi daha da artmaktadır. Ülkemizde turizm faaliyetlerine katılan kişi sayısı ve turizm alanında faaliyet gösteren işletme sayısında sürekli bir artış görülmektedir. Bu artışa bağlı olarak zaten büyük oranda insan gücüne dayalı bir sektör olan turizm sektörünün, nitelikli işgücü talebi daha da artmaktadır.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının amacı turizm sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye personel ihtiyacının karşılanması için öğrencilere servis, kat hizmetleri, mutfak, ön büro ve insan ilişkileri konularında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından mezun olan öğrenciler; konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilirler.

Programın Tarihçesi ve Mevcut Durumu
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2005 -2006 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alarak eğitime başlamıştır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programımızda hem örgün hem de ikinci öğretim mevcuttur. Dönemde örgün öğretime 90, ikinci öğretime ise 70 öğrenci alınmaktadır.

Programın Eğitim Süresi ve Diploma Türü
Programın eğitim süresi 2 yıldır. Mezunlar ön lisans diploması almaya hak kazanırlar.

Programın Kabul, Kayıt ve Mezuniyet Şartları
Programımız ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavından alınan TYT puan türüyle öğrenci kabul etmektedir. Yükseköğretim kurulunun ilgili mevzuatında ve Akdeniz Üniversitesi’nin ilgili yönetmeliklerinde belirtilen hükümleri sağlayan lise ve lise dengi diplomaya sahip öğrenciler programımıza kabul edilmektedir. Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin Akdeniz Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ndeki başarı koşullarını yerine getirmesi gerekmektedir.

Programın Ders İçerikleri
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında verilen derslerin içerikleri ile ilgili Ders İçerikleri Dokümanını indirebilirsiniz:

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Ders İçerikleri

Programın Ders Kataloğu

Mezunların Aldığı Derece
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Programını başarı ile tamamlayarak mezun olan öğrenciler, “Meslek Elemanı” unvanını alırlar.

Mezunların Çalışma Alanları

Mezunların DGS ile Geçiş Yapabilecekleri Lisans Programları
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nı başarı ile tamamlayarak mezun olan öğrenciler ÖSYM’ nin 2019 DGS Kılavuzuna göre “İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme Yönetimi, İşletme – Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm Otelcilik” programlarına dikey geçiş yaparak lisans öğrenimlerine devam edebilirler.

...
Eklenme tarihi :4.11.2022 10:47:44