ÖNEMLİ MAZERET SINAVI DUYURUSU- GÜNCELLENDİ!
ÖNEMLİ MAZERET SINAVI DUYURUSU

Mazeret sınavı başvurusu kabul edilen öğrencilerimizin sınavları 04 Ocak 2021 – 08 Ocak 2021 tarihleri arasında, sınavına girdikleri dersin ilk ders saatinde yapılacaktır.
Dersler hangi platformda yapılıyorsa, mazeret sınavları da aynı platformda yapılacaktır.
Ara sınavlar için geçerli olan kurallar, mazeret sınavları için de geçerlidir.

Sınavlarınızda başarılar dileriz.

MAZERET SINAVI BAŞVURULARI

Üniversitemiz 2020/2021 Güz yarıyılı ara sınav mazeret sınavı başvuruları 30 Kasım 2020 ve 20 Aralık 2020 tarihleri arasında http://sinavislem.akdeniz.edu.tr/mazeretsinavi.aspx linkinden yapılacaktır.

Mazeret Sınavı Uygulaması Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 30 uncu maddesinin 2 nci fıkrasının “ç) Mazeret sınavı: İlgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir nedenden dolayı eğitim-öğretim dönemi içinde açılan ara sınavlara giremeyen veya yıl/yarıyıl sonu sınavları ile yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavlarından her ikisine birden giremeyen öğrenciler için açılan sınavdır. Ancak bu Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin üçüncü fıkrasına göre ilgili yönetim kurulunca belirlenen yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavı açılmayacak dersler için yıl/yarıyıl sonu sınavına katılamayan öğrencilere mazeret sınav hakkı verilir.” hükmünün “2020/2021 eğitim-öğretim yılı güz uygulanmasında öğrencilerin mazeretli olması durumunda işlem basamakları aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

Öğrenci http://sinavislem.akdeniz.edu.tr/mazeretsinavi.aspx adresinden mazeret bildiren dilekçesini doldurması, mazeretini gösterir belgeyi ekine eklemesi gerekmektedir. Başvuru girişi Öğrenci numarası ve obs şifresi ile yapılacaktır.
Başvuru sonuçları ilgili kurul kararı çıktıktan sonra öğrencilere bilgilendirme e-postası ile gönderilecektir.