Bölüm | Program | Akademisynler | Dahili Tel. | E-Posta |
---|---|---|---|---|
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Bölüm Başkanı |
Aşçılık Programı Program Koordinatörü |
|||
Öğr.Gör. ÖZCAN UTAR | 23 | ozcanutar@akdeniz.edu.tr | ||
Öğr.Gör. AHMET ŞIK | 21 | ahmets@akdeniz.edu.tr | ||
Öğr.Gör. HASAN FEHMİ ÖZ | 35 | hasanfehmioz@akdeniz.edu.tr |
Hem keyifli bir iş, hem de yüksek bir gelir kaynağı fırsatı olan Aşçılık günümüzde gençler arasında önde gelen mesleklerden biri olarak ön plana çıkmaktadır.
Meslek Yüksekokulunda, tam donanımlı eğitim mutfağı ve uzman eğitmenler ile aşçılık mesleğinin gerektirdiği uygulamalı eğitime ağırlık verilmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz ulusal – uluslararası yarışmalarda okulumuzu başarıyla temsil etmektedirler.
Kurumsal destekçilerimiz sayesinde öğrencilerimiz, seminerlerle her konunun uzmanından eğitimler almakta, mesleğe ilk adımlarını katıldıkları fuarlarla, nitelikli uygulamalarla atmaktadırlar. Daha mezun olmadan sektörün önde gelen kuruluş ve isimlerini tanımakta, kendilerini tanıtma imkânı bulmaktadırlar.
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Aşçılık alanında ön lisans diploması verilir.
Aşçılık Programının temel amacı, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yiyecek içecek elamanları yetiştirmektir. Bu programda öncelikli hedefi aşçı olarak eleman yetiştirmek ve ayrıca bu alanın gerektirdiği genel kültür dersleri ile de donatılmasını sağlamak.
Yiyecek-içecek yönetimi, yemek pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler, Türk Mutfağı ve Dünya Mutfakları dikkate alınarak program dersleri hazırlanmıştır. Klasik yemek pişirme teknikleri, Fransız, Türk, Osmanlı, Akdeniz, Uzakdoğu mutfakları ve modern mutfak tekniklerinin uygulamalı olarak verilmesi programa alınmıştır.
Bölümde İngilizce dört dönem boyunca verilmektedir. Lise öğreniminde yabancı dil dersini Almanca almış olan öğrencilere yabancı dil Almanca dersi olarak verilmektedir.
Oteller
Turistik tesisler
Catering firmaları
Zincir restoranlar
Pastacılık sektörü
Yiyecek içecek işletmeleri
Ağırlama sektörü
Gıda fabrikaları
Aşçılık eğitimi veren kurumlar
Özel veya resmi kurumların mutfakları
Aile ve Tüketici Bilimleri
Beslenme ve Diyetetik
Gastronomi
Mutfak Sanatları ve Yönetimi
Etkinlik, Ödül ve Ziyaretlerimizden bazı resimler:
Etkinliklerden Resimler
Vizyon:Sürekli değişen ve yenilenen küresel koşullara ve teknolojiye uyum sağlayabilecek, çağın gereksinimlerini algılayan, bölgesel ve milli sorunlara sahip çıkacak öğrenciler yetiştirmektir. Misyon: Turizmin merkezi olan Antalya’nın turizm gelirlerinin %30’unu sağlayan Manavgat’ta bulunan Meslek Yüksekokulu olarak Misyonumuz; Temel eğitimini almış, çalışacağı sektörün beklentilerine uygun ara eleman yetiştirmek, Eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermek, İlişki içinde bulunulan sektörlerle ilgili projeler üretmek, Ulusal ve uluslararası projeler üretmek, Toplumsal bilinci arttırıcı faaliyetlerde bulunmaktır.
Bölümlerimiz
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Turizm ve Seyahat Hizmetleri
İşletme Yönetimi
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Aşçılık
Bilgisayar Programcılığı
Çocuk Gelişimi
Gıda Teknolojileri
Organik Tarım