ASOS ÜZERİNDEN ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) UZAKTAN ARA SINAV UYGULAMA REHBERİ

T. C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
MANAVGAT MESLEK YÜKSEKOKULU
ASOS ÜZERİNDEN ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) UZAKTAN ARA SINAV UYGULAMA REHBERİ

• Kuralların sınavdan sınava değişebileceğini, bundan ötürü her sınav öncesinde gelen ekrandaki yönergeyi okumayı unutmayınız.
  • Sınava bağlanacağınız yerde internet erişim problemleriniz varsa, bulunduğunuz ortamdaki internet bağlantı sorunlarınızı çözmeniz veya kesintisiz internet bağlantısı sunan noktalara gitmeniz gerekmektedir. Sınava girmeden önce internet ve enerji kaynaklarınızı mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir.
  • Ayrıca dizüstü bilgisayarlarınızın ve mobil cihazlarınızın şarjlı olduğundan emin olunuz. Sınava bilgisayardan ve mobil cihazlardan girilebilir.
  • Sınavlarda kopya çekmenin ya da kopya teşebbüsünde bulunmanın tespit edilmesi durumunda disiplin yönetmeliği uygulanır. Sınav gözetmeni bu hal ve hareketlerde bulunan öğrenciler hakkında uyarıda bulunmaksızın işlem yapabilirler.

SINAV ÖNCESİ

• Sınava Chrome (son sürüm) tarayıcısıyla girmeniz gerekmektedir.
  • Akdeniz uzantılı e-mail adresinize (öğrenci numaranız@ogr.akdeniz.edu.tr) ulaşabildiğinizden emin olunuz.

İlk E-mail:

• Sistem (‘ssb@akdeniz.edu.tr ’ mail adresinden) kayıtlı e-mail hesabınıza sınav kaydınızı onaylamanız için bir e-mail gönderir. Bu e-mailde size ait bilgilerin ve sınavın doğruluğunu kontrol ettikten sonra ‘Kaydımı Onayla’ bağlantısına tıklayınız. E-maillerin tek kullanımlık olduğunu unutmayınız.

İkinci E-mail:

• İlk e-mail onaylandıktan sonra sistem otomatik olarak ikinci bir e-mail yollar. Bu e-mail ‘Sınava Bağlan’ bağlantısını ve güvenlik kodunu içerir. Güvenlik kodunu kopyalayıp yapıştırmanız önerilir. Güvenlik kodu büyük/küçük harfe duyarlıdır. Ekstra boşluk bırakmadığınıza emin olunuz.

Önemli Notlar:

• Mail kutunuzun gereksiz (spam) klasörünü kontrol etmeyi unutmayınız.
  • Sınav bağlantısı (link) sınavdan 60 dakika öncesinde aktif olacaktır.
  • Ayrıca sisteme “öğrenci numaranız@ogr.akdeniz.edu.tr” e-posta adresiniz ve şifreniz ile de giriş yapıp sınavlarınıza katılabilirsiniz.
  • Kuralların sınavdan sınava değişebileceğini dolayısıyla, sınav öncesinde gelen ekrandaki yönergeyi okumayı unutmayınız.

SINAV ESNASINDA

• Sınav esnasında e-mail hesabınız dışındaki tüm programları kapatmanız gerekmektedir.
  • Sınav saati geldiğinde sınav kurallarını okuyup, bağlanabileceksiniz.
  • Bahsedilen sınav kurallarının gözlemleneceğini unutmayınız.
  • Herhangi bir sebepten dolayı sınavdan kopmuşsanız, kuralları ihlal etmemişseniz ve sınav süreniz bitmemişse ikinci e-mail’den tekrar bağlanabilirsiniz. Sınava kaldığınız yerden devam edeceksiniz.
  • Sınav sistemine sınav başlamadan 30 dk. önce hazır olmanız yararınıza olacaktır. Sınav başlama saati gelmeden önce sınava giriş yapamayacaksınız.
  • Gözetmen sınavdan önce herkesin sınava bağlı olup olmadığını görebilmektedir.
  • Sınav başlama saati geldiğinde ‘Sınava Girişi Dene’ butonunu tıklayınız.
  • Ekrana gelen sınav kurallarını dikkatle okuduktan sonra kabul kutucuğunu işaretleyiniz. Ekranın en altında yer alan “Bilgilendirme Onay” butonunu tıklayarak sınava katılabileceksiniz.
  • Sınav süresi sınav saatinde başlayacaktır.
  • Sınav başladıktan sonra tam ekran zorunludur. Tam ekrandan çıkıldığında sistem bu durumu odak kayması (fokus kaybetme) olarak değerlendirecektir.
  • Tam ekrandan çıktığınız takdirde 10 saniye içinde gelen uyarı ekranında “Anladım” butonunu tıklamadığınızda sistem sizi sınavdan atacaktır. Sınav kuralları/limitleri aşılmadı ise sınava yeniden giriş yapabilirsiniz. (Sınava ilk girişte kullandığınız ikinci e-mail aracılığıyla)
  • Açılan soru ekranında sol tarafta cevap anahtarınız ve soru durumu, sağ tarafta ise soru bulunur. Ekranın sol üst köşesinde bulunan saat sayacı varsa sınav süresini göstermektedir.
  • Sınav soruları ekrana tek tek gelecektir. Soruyu cevaplayabilir ya da boş bırakabilirsiniz.
  • Soruyu okuduktan sonra cevaplamak istediğiniz şıkkın üzerine tıklayınız.
  • Cevapladığınız soruyu cevap anahtarında “   ‘’ boş bıraktığınız soruları ise “    ” şeklinde göreceksiniz.
  • Her bir soruyu yanıtladıktan ya da boş bıraktıktan sonra “Kaydet” tuşuna bastığınızda bir sonraki soru ekrana gelecektir. “Kaydet” tuşuna basılmazsa ilgili soru boş bırakılmış sayılır. Öğrenci, boş sorulara dönebilir. Boşlar için kalan sınav süresini kullanabilir.
  • Herhangi bir sebepten dolayı sınavdan kopmuşsanız, kuralları ihlal etmemişseniz ve sınav süreniz bitmemişse ikinci e-mail’den tekrar bağlanarak sınava kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.
  • Tüm soruları cevaplamışsanız ‘Bitir’ bağlantısına tıklayınız.

MANAVGAT MYO SINAV LİMİTLERİ

• Kopma sayısı: 5 Kez
  • Fokus kaybetme: 5 Kez
  • Maksimum Ardışık Süre Bitişi: 0 Kez
  • Tam ekrandan çıkma: 5 Kez

SINAVLAR İÇİN YARARLI BAĞLANTILAR

Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.