Tarihçe

İlk adım Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ile Manavgat Yükseköğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Vakfı arasında, 18.01.2002 tarihinde imzalanan protokol ile atılmıştır. 18.000 m2‘lik bir alan üzerinde 2002 yılında yapımına başlanan Yüksekokul hizmet binası, 2004 yılında tamamlanmıştır. Prof. Dr. Ali ERDOĞAN’IN kurucu müdür olarak atanması ile kuruluş çalışmaları ivme kazanan Yüksekokul’da, 4 öğretim elemanı daha göreve başlamış ve 2004-2005 Öğretim Döneminde Turizm ve Seyahat İşletmeciliği ve Muhasebe Programlarına 40’ar öğrenci alınmak suretiyle eğitim ve öğretime başlanmıştır. 2005-2006 Eğitim-Öğretim Döneminde açılan Turizm ve Otel İşletmeciliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama ve İşletme programlarına alınan öğrencilerle birlikte, öğrenci sayısı 263’e yükselmiştir. 2009-2010 Eğitim-Öğretim Döneminde ise 6 örgün, 4 ikinci öğretim programı ile öğrenci sayımız 1200’ü bulmuştur. Göreceli olarak birebir eğitim anlayışını benimseyerek Ulu Önder Atatürk’ün ilkelerine bağlı kalarak yüksek, kaliteli eğitim anlayışı ile eğitim ve öğretim politikasını benimsemektedir. Bu çerçevede her zaman ileriye dönük çalışmaları devam edecektir. Gençlerimize çağımızın getirdiği tüm teknolojik yenilikleri zaman kaybetmeden uygulaması ile göstermek üzerimize düşen bir görevdir.

Misyon

Turizmin merkezi olan Antalya’nın turizm gelirlerinin %30’unu sağlayan Manavgat’ta bulunan Meslek Yüksekokulu olarak Misyonumuz; Temel eğitimini almış, çalışacağı sektörün beklentilerine uygun ara eleman yetiştirmek, Eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermek, İlişki içinde bulunulan sektörlerle ilgili projeler üretmek, Ulusal ve uluslararası projeler üretmek, Toplumsal bilinci arttırıcı faaliyetlerde bulunmaktır.

Vizyon

Sürekli değişen ve yenilenen küresel koşullara ve teknolojiye uyum sağlayabilecek, çağın gereksinimlerini algılayan, bölgesel ve milli sorunlara sahip çıkacak öğrenciler yetiştirmektir.